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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  11/02/2011
Data da última atualização:  11/07/2011
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  DUARTE, J. de O.
Afiliação:  JASON DE OLIVEIRA DUARTE, CNPMS.
Título:  Mercado e comercialização: a produção do sorgo granífero no Brasil.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: RODRIGUES, J. A. S. (Ed.). Cultivo do sorgo. 6. ed. Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2010.
Série:  (Embrapa Milho e Sorgo. Sistema de produção, 2).
Idioma:  Português
Thesagro:  Mercado.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27071/1/Mercado-comercializacao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS23423 - 1UMTPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  10/09/2021
Data da última atualização:  10/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  DE CONTI, L.; CESCO, S.; MIMMO, T.; PII, Y.; VALENTINUZZI, F.; MELO, G. W. B. de; CERETTA, C. A.; TRENTIN, E.; MARQUES, A. C. R.; BRUNETTO, G.
Afiliação:  LESSANDRO DE CONTI, Federal Institute of Education, Science and Technology Farroupilha, 98590-000, Santo Augusto, RS, Brazil; STEFANO CESCO, Faculty of Science and Technology, Free University of Bolzano, I-39100, Bolzano, Italy; TANJA MIMMO, Faculty of Science and Technology, Free University of Bolzano, I-39100, Bolzano, Italy; YOURY PII, Faculty of Science and Technology, Free University of Bolzano, I-39100, Bolzano, Italy; FABIO VALENTINUZZI, Faculty of Science and Technology, Free University of Bolzano, I-39100, Bolzano, Italy; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; CARLOS A. CERETTA, Department of Soil Science of the Federal University of Santa Maria, 97105-900, Santa Maria, RS, Brazil; EDICARLA TRENTIN, Department of Soil Science of the Federal University of Santa Maria, 97105-900, Santa Maria, RS, Brazil; ANDERSON C. R. MARQUES, Department of Soil Science of the Federal University of Santa Maria, 97105-900, Santa Maria, RS, Brazil; GUSTAVO BRUNETTO, Department of Soil Science of the Federal University of Santa Maria, 97105-900, Santa Maria, RS, Brazil.
Título:  Iron fertilization to enhance tolerance mechanisms to copper toxicity of ryegrass plants used as cover crop in vineyards.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Chemosphere, v. 243,e125298 March 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.chemosphere.2019.125298
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Ryegrass (Lolium perenne L.) is a plant species that can express mechanisms of tolerance to copper (Cu) toxicity. Therefore, the agronomical approach of intercropping system with ryegrass may represent a promising tool to limit the onset of Cu toxicity symptoms in the other intercropped plants species, particularly when an inadequate nutrient availability like iron (Fe) shortage is also concurrently present. This study aimed at assessing the mechanisms involved in the mitigation of Cu phytotoxicity and the stress effects on plant growth, root morphology and nutrition of ryegrass fertilized with two different Fe sources. To this purpose, seedlings of ryegrass were hydroponically grown for 14 days in controlled conditions with 4 different levels of Cu (0.2, 5.0, 25 and 50 μM) and with either 100 μM Fe-EDDHA or Fe-EDTA. Results show that high levels of Cu availability enhanced the root content of organic anions as well as the root exudation. Different Fe fertilizations at the condition of 50 μM Cu induced changes in root phenolic compounds, citrate and fumarate contents and the exudation pattern of phenolic compounds. Differences in plant growth were not observed between the two Fe sources, although Cu concentration in plant tissue fed with Fe-EDTA was lower in the condition of 50 μM Cu. The enhanced root exudation of Cu-complexing organic compounds (including phenolics) in ryegrass plants when exposed to excessive Cu availability cou... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Organic acids; Phenolics.
Thesaurus NAL:  Amino acids; Heavy metals; Phytoremediation; Root exudates.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225844/1/1-s2.0-S004565351932538X-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18711 - 1UPCAP - DD
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